Érdekességek a kertek világából

Fűmagkeverék kiválasztásának szempontjai

7+1 szempont a fűmagkeverék kiválasztásához

A gyep a kert meghatározó eleme, funkcionálisan és esztétikailag egyaránt. Örökzöld növénytársulás, melytől elvárjuk, hogy hosszú évek után is szép legyen. Ideig-óráig minden gyep zöld és látványosan fejlődik, de egy-két év alatt csalódások sora következik, ha a füvesítés nem jól lett előkészítve és nem a megfelelő fűmagkeverék lett kiválasztva.

Vakondturas a fuben

Ősellenség a díszgyepben – vakond ellen van orvosság?

Gyermekként átszellemült tekintettel élveztük a kedvenc mesefigura, Kisvakond kalandjait. Vele éreztünk, neki drukkoltunk, nehogy baja essen. Aztán felnőttként, mikor a gondosan nyírt pázsitunkban reggelre felbukkannak az első vakondtúrások, szertefoszlik minden gyermeki élmény. Ahogy szaporodnak a halmok, úgy lesz a dühünk egyre elvakultabb. Szabadulnánk a hívatlan vendégtől, tűzzel-vassal. No de van egyáltalán valami megoldás a vakond ellen?

Kutya a kertben

Kutya a kertben – hogyan hangoljuk össze?

Árnyat adó fák, selymes gyepszőnyeg, gyönyörű virágok és egy kutya a kertben. Az emberek többsége így képzeli el álmai kertjét. Persze mindez csak elméletben ennyire idilli, hisz a valóságban a kutya nem a járdán fog közlekedni, többségük ásni is szeret, sőt, a virágok nagy részét sem tűri meg maga körül. Egy biztos! Kompromisszumok nélkül nem egyeztethető össze a kutya és a kert.

Kertgondozás

Késő őszi kerti munkák – az 5 legfontosabb teendő

Amikor már csak napokon múlik, hogy az ősz télbe forduljon, öltözzünk fel melegen és menjünk ki a kertbe a késő őszi teendőket elvégezni. Itt az idő, hogy az utolsó simításokat is megtegyük és megalapozzuk, hogy a jövő évben is csodálatos kertünk legyen. Az őszi kerti munkák legalább olyan fontosak, mint a a tavaszi vagy nyári kertápolás.